marți, 29 martie 2016

Misiunea bibliotecii

     Nu mai este o noutate pentru nimeni ca traim intr-o lume caracterizata de dinamism si complexitate, in care natura umana in general si fiecare dintre noi in particular suntem pusi in fata unor provocari fara precedent . A face fata solicitarilor si provocarilor lumii contemporane inseamna capacitatea de a face transferuri rapide si eficiente intre diversele sertare disciplinare , a colecta, sintetiza si pune la lucru impreuna cunostinte, deprinderi si competente prin studierea diverselor domenii.
  Prin prisma acestor realitati, biblioteca comunala trebuie sa fie un centru cultural si educativ, cu un rol foarte important in dezvoltarea comunitatii locale, fiind una dintre principalele surse de informare a cetatenilor.
Biblioteca incearca sa fie un loc in care se deschid toate sansele pentru a afla, a cerceta, a stii, celor ce situindu-se sub semnul concurentei si al competitiei valorilor, aspira sa fie cei mai buni. Astfel, Biblioteca Comunala Saveni isi modeleaza activitatea si resursele tocmai pentru a veni in intampinarea acelor persoane care considera ca educatia permanenta se poate integra cu succes in preocuparile cotidiene.
Pentru aceasta oferim nediscriminatoriu posibilitati egale de a accede la cultura si informatie prin resursele de care dispunem, fiind o adevarata punte intre lumea de ieri si cea de astazi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu